108 POZDRAVOV SONCU - POZDRAV POMLADI

Juhej, pa je prišla! Pomlaaad!

Narava se prebuja, 
vse že cveti, skrajni čas, 
da praznujemo tudi mi!


Vabljeni vsi na radosten izziv, 108 Pozdravov Soncu, starodavne prakse meditacije v gibanju! Pripravite in odprite svoje telo za poglobljeno doživetje!

KDAJ? Na veseli dan, sobota, 30. marec 2019 ob 10h

KJE? Jurčkova 11/a

ZAKAJ? Ker se veselimo pomladi...


Glasbena gostja čarobnega dogodka bo čudovita in priznana pianistka Maja Matić, ki nas bo z improvizacijo na klaviaturi spodbujala in podpirala med radostnim izzivom.



V približno dveh urah bomo izvedli 108 Surya Namaskar A na tradicionalen način. Med prakso poslušaj svoje telo in duha ter poskušaj začutiti energijo vseh prisotnih. Dihaj kot eno z vsemi. V primeru, da bo vadba prezahtevna, se mirno usedi in samo občuti vibracijo ter se pridruži, ko ti bo spet ustrezalo. Priporočamo, da pred vadbo spijete dovolj vode, ste oblečeni v lahka, udobna oblačila. Ponavljanje sekvence je namenjeno transformacijskemu doživetju, s katero sproščamo breme naših osebnih obsesij in se vrnemo k svojemu bistvu. Moč sekvence je v njeni prefinjeni preprostosti, kjer ne gre samo za lupino gibanja, ampak za notranji tok, ki nas vodi in vrne v središče, v nov, izjemen odnos do diha, ob katerem občutimo v sebi globlji ritem, ki nas vodi do prebujanja in predanosti.


Maja je večkrat nagrajena skladateljica, pianistka in pedagoginja, ki je študirala jazz klavir na ljubljanskem konzervatoriju ter jazz kompozicijo na Nizozemskem. Kot pianistka improvizira in nastopa z različnimi projekti, sklada za male zasedbe, orkestre, poučuje tudi klavir in vodi delavnice. V prostem času vadi jogo in uživa v naravi.

Parkirni prostor in blazine so na voljo. Zaželjeni prostovoljni prispevki.

Več o Maji Matić
108-krat??!!


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

POLETNA JOGA V PARKU TIVOLI 2019

JOGA JESEN - ZIMA 2023/24

JOGA JE UMETNOST PREOBRAZBE