JIN FLOW S KLAVIRSKO SPREMLJAVO V ŽIVO

USTAVI SE. MANJ JE LAHKO VEČ. 

KDO PRAVI, DA MORAŠ VSE STORITI DANES?

Poleg sveta, kjer poteka bitka s časom, obstaja še en drugi svet, svet v katerem je čas za ustaviti se, je čas za pogovor, za opazovanje, poslušanje, dotik, za izdih in samo BITI. 

Spoznaj in doživi ta svet skozi JIN JOGO ob klavirski spremljavi čudovite Maje Matić!

KJE? Jurčkova cesta 11/a

KDAJ? Sobota, 26.januar 2019, od 10.00 do 11.30

ZAKAJ? Da se ustavim in samo Sem.

JIN JOGA ali poznana tudi kot najbolj globoka joga, je edinstvena zaradi svoje počasne in sproščujoče narave, ki kljubuje kultu hitrosti, neučakanosti in stresa. Gre za meditativni pristop, kjer se poskušamo v nekem položaju resnično sprostiti, z namenom, da umirimo telo in um. Na prvi pogled se zdi jin joga precej dolgočasna predvsem za ljudi, ki so nemirni, a je lahko precej zahtevna ravno zaradi dolgotrajnega zadrževanja položajev. Položaji so podobni klasičnim jogijskim asanam, razlika je le v tem, da so pasivni in se držijo dalj časa z namenom odpiranja in sproščanja energije skozi določene dele telesa. Primerna in dostopna je za vsakogar vseh starosti in sposobnosti, saj zagotavlja splošen občutek sproščenosti in miru še dolgo tekom dneva. Je krasna oblika joge v času polne lune, v času menstruacije,  pred in po napornem dnevu. Več o jin jogi.


foto: Slavko Vozelj

Maja Matić je večkrat nagrajena skladateljica, pianistka in pedagoginja, ki je študirala jazz klavir na ljubljanskem konzervatoriju ter jazz kompozicijo na Nizozemskem. Kot pianistka improvizira in nastopa z različnimi projekti, sklada za male zasedbe in orkestre, poučuje klavir in vodi delavnice, v prostem času pa vadi jogo. Več o Maji.


Maja Matić

Ker je v večnosti dovolj časa....

Parkirni prostor in jogijske blazine so na voljo. Ker se dogodek odvija v okviru DNEVI ODPRTIH VRAT JOGE NA JURČKOVI in je brezplačen, bomo vseeno veseli prostovoljnih prispevkov.
Več info: bojanayoga@gmail.com

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

JOGA JESEN - ZIMA 2023/24

POLETNA JOGA V PARKU TIVOLI 2019

JOGA NA STOLU