108 POZDRAVOV SONCU OB ZIMSKEM SOLSTICIJU

VABILO NA JOGIJSKO - GLASBENO DOŽIVETJE OB ZIMSKEM SOLSTICIJU


KDAJ? Sobota, 22. december 2018 ob 10.uri

KJE? Jurčkova cesta 11/a


ZAKAJ? Da se imamo fajn :)

Zaradi bolezni se nam na jutrišnjem dogodku Maja Matić žal ne more pridružiti,a jo bo zamenjal ravno tako odlični pianist Rok Zalokar!

Rok je jazz pianist in skladatelj, živeč med Ljubljano in Rotterdamom. Vodi svoj trio, s katerim je v letu 2013 izdal prvenec Vol.1 (ZARŠ). Poleti 2014 je Rok na Jazzonu dobil nagrado za najboljšo slovensko jazz kompozicijo, trio pa je prejel nagrado za najboljšo izvedbo. Dvel leti kasneje je v Rotterdamu prejel prestižno nagrado Erasmus jazz prize in imel priložnost nastopit na North Sea Jazz Festival, enem največjih jazz festivalov v Evropi.
Poleg udejstvovanja v svojem triu, je tudi član zasedbe Kukushai, ki raziskuje polja alternative, popa in jazza, s katero je izdal odmevni album Fruitile. K svojim koreninam pa se vrača z Dvojino, duo, ki izvaja slovenske ljudske pesmi v modernih aranžmajih, začinjeno z improvizacijo.



Rok je osnovno glasbeno izobraževanje zaključil na klavirju in harmoniki, ter se vpisal na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, smer jazz klavir. Po študiju v Ljubljani pa je svoje šolanje nadaljeval na univerzi Codarts v Rotterdamu. Poleg tega pa je imel priložnost študirati z velikani svetovnega jazza in osebnimi heroji, kot sta Aaron Parks in Steve Lehman.


V približno dveh urah bomo izvedli 108 Surya Namaskar A na tradicionalen način. Med prakso poslušaj svoje telo in duha ter poskušaj začutiti energijo vseh prisotnih. Dihaj kot eno z vsemi. V primeru, da bo vadba prezahtevna, se mirno usedi in samo občuti vibracijo ter se pridruži, ko ti bo spet ustrezalo. Priporočam, da pred vadbo spijete dovolj vode, ste oblečeni v lahka, udobna oblačila. Blazine so na voljo v dvorani. Ponavljanje sekvence je namenjeno transformacijskemu doživetju, s katero sproščamo breme naših osebnih obsesij in se vrnemo k svojemu bistvu. Moč sekvence je v njeni prefinjeni preprostosti, kjer ne gre samo za lupino gibanja, ampak za notranji tok, ki nas vodi in vrne v središče, v nov, izjemen odnos do diha, ob katerem občutimo v sebi globlji ritem, ki nas vodi do prebujanja in predanosti.

Zimski solsticij je veliki naravni praznik. Vstopamo v čas umirjanja, počitka in se pripravljamo na nov rodoviten cikel. Močne energije nas podpirajo, da odpuščamo sebi in drugim, ter opuščamo vse tisto, kar nas ne hrani več. Naredimo inventuro preteklega leta ter postavimo stabilno in ognjeno podlago za pretok novih, svežih energij.



Udeležba je brezplačna, zaželjeni prostovoljni prispevki.

ROK ZALOKAR
SEKVENCA SURYA NAMASKAR A
108-krat???!!
Pomen števila 108

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

POLETNA JOGA V PARKU TIVOLI 2019

JOGA JESEN - ZIMA 2023/24

JOGA JE UMETNOST PREOBRAZBE