JESENSKE POČITNICE

Pred nami so jesenske počitnice in v zraku se že čuti  posebno pričakovanje. A prosti dnevni so lahko prav tako napolnjeni z obveznostmi, le da so te drugačne: postoriti vse tisto, kar nam ob delavnikih ne uspe. Ko pa se vrnemo nazaj na delovno mesto, smo nezadovoljni, saj ugotovimo, da prazniki niti niso bili počitek, ampak smo se le utrudili od vseh prazničnih obveznosti - družabnosti, druženja, prenajedanja, pospravljanja, potovanja ipd. Ob tem se lahko vprašamo: ali se sploh znamo spočiti? Za večino počitek pomeni tisti čas, ko ni treba delati, zjutraj vstajati in ko lahko svobodno odločamo o tem, kaj bomo počeli čez dan. Odpotovati nekam drugam tudi ni odmik od naših obveznosti, prinese le še dodaten stres.
Mogoče ta čas namenimo razmišljanju o stvareh, ki nam res nekaj pomenijo. Ko bomo v krogu svojih najdražjih in končno imeli več časa zanje, se jim posvetimo in jih opazujmo. Največ kar lahko nekomu dam, je moja pozornost. Postanimo plemeniti opazovalec in se vprašajmo, katere stvari so v našem življenju zares pomembne.



"Vsak si mora vzeti čas, da mirno obsedi in opazuje, kako se spreminja listje, tudi če ostane kaj nepostorjeno." (Elisabeth Lawrence)


Praksa joge bo v času  od 29. oktobra do 4. novembra odpadla na vseh lokacijah. Znova se srečamo na blazinah od nedelje, 5. novembra 2017 naprej. 


FOTO: Slavko V.


"Če ti uspe preživeti povsem nekoristno popoldne na povsem nekoristen način, si se naučil živeti." 
(Lin Yutang)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

JOGA JESEN - ZIMA 2023/24

POLETNA JOGA V PARKU TIVOLI 2019

JOGA JE UMETNOST PREOBRAZBE