108 POZDRAVOV SONCU - 108 POZDRAVOV ZA ENAKOPRAVNI DOSTOP DO PITNE VODE ZA VSE

Prerivanje za nadzor nad naravnimi bogastvi se nadaljuje v stampedo. Pri tem žal najbolj  nastradajo ravno nedolžni ljudje. Tisti, ki so porinjeni na rob in najmanj škodljivi za planet. Voda je bistvena za preživetje in je osnovna človekova pravica. Kljub temu imata dve tretjini človeštva še vedno zelo otežen dostop do pitne vode, zaradi pomanjkanja in slabe kvalitete vode pa je veliko bolezni in velika umrljivost otrok.

Naj bo letošnji vstop v poletje globalno obarvan. Humanitarni ustanovi Tomo Križnar bomo pomagali zbirati prispevke za pripravo novega dokumentarnega filma, v katerem bodo razkriti vsi, ki iztrebljajo staroselce v Sudanu, med drugim bodo v filmu predstavljene življenjske zgodbe ljudi, ki po vodo, polni upanja, veselja in optimizma hodijo po več ur, v nekaterih predelih se na pot odpravijo celo s prvo svetlobo, vračajo pa se z mrakom. S podporo filmu in javno ozaveščenostjo želimo omogočiti varno pot mobilne vrtalne naprave za vodo, ki jo bo z zbranimi sredstvi od donacij kupila Tomova desna roka, humanitarna ustanova H.O.P.E., do staroselcev v Nubskih gorah in jim tako omogočiti lažji dostop do dobrine, do katere imamo pravico vsi.  Skozi plemenit izziv  
108 Surya Namaskar bomo delovali za vodo kot globalni izziv.

KDAJ? 20. junij ob 9.30 uri
KJE? Park Tivoli (zbiranje 5-10 minut prej na začetku Jakopičevega drevoreda) 

Na vadbi bomo v približno dveh urah izvedli 108 Surya Namaskar A na tradicionalen način. Med vadbo poslušaj svoje telo in duha ter poskušaj začutiti energijo vseh prisotnih. Dihaj kot eno z vsemi. V primeru, da ti je vadba prezahtevna, se mirno usedi in samo občuti vibracijo ter se pridruži, ko ti bo spet ustrezalo. Priporočamo, da pred vadbo spijete dovolj vode, ste oblečeni v lahka, udobna oblačila, s seboj prinesite brisačko in podlogo. Dobimo se na klopcah na začetku Jakopičevega drevoreda v ljubljanskem parku Tivoli, prepoznali se bomo po obrazih ali pa blazinah:-)

Dogodek bosta vodili učiteljici joge Tina in moja malenkost.

Udeležba je brezplačna, zaželjeni prostovoljni prispevki za pripravo novega dokumentarnega filma, v katerem bo Tomova ustanova razkrila vse, kar se dogaja staroselcem v Sudanu in tako omogočila že kupljeno mobilne vrtilne naprave za vodo na vojno območje v Nubske gore, Ustanovi Toma Križnarja www.tomokriznar.com



"Življenje je darilo. Darilo se spodobi sprejeti, si ga ogledati, pa tudi prijeti, ga občutiti, povonjati, okusiti, uživati in uporabiti. Darila so namenjena v dobro. Pravzaprav je vse namenjeno v dobro. Vsak dogodek, tudi velik problem, v sebi nosi darilo - izkušnjo, doživetje, smisel življenja. Ljudje smo kot celice istega kozmičnega organizma. Vsak ima svojo funkcijo in svoj smisel. Sopotniki smo." (Tomo Križnar)

INFO: stibilj.tina@gmail.com  041 664 411 (Tina)
            bojanayoga@gmail.com   041 884 071(Bojanca)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

POLETNA JOGA V PARKU TIVOLI 2019

JOGA JESEN - ZIMA 2023/24

JOGA JE UMETNOST PREOBRAZBE